söndag 8 januari 2012

Nu är glada julen slut, slut, slut

Jaha, då var var man tillbaka i stan igen och julhelgerna och en massa lediga dagar, bara varvat med lite lagom dos jobb, är till ända. Idag städade vi undan julen i Casat och ljusstakar och pynt åkte in i garderoben i ett av gästhusen. Det känns lite vemodigt för jag älskar verkligen att skrutta omkring i vårt underbara hus ute på landet. Där är allting så enkelt på något vis. Nu vet jag att det är högsta speed som gäller men ska försöka att inte stressa upp mig för mycket utan ta en dag i taget.

Lite mysigt var det ändå att komma hem till lägenheten i stan igen. Det är väl kontrasterna mellan det ljusa, öppna, lantliga och den moderna vindsvåningen som är så häftig också. Känner mig oerhört priviligierad som har två så fina bostäder - älskar dem båda - var och en på sitt vis.


Wilma har blivit bortskämd med att ha både matte och husse ständigt runt sig flera veckor, långa promenader där hon fått springa lös och massa mys i soffan...


Ny byter vi det här sovrummet mot det hemma i stan. Och sängen här hemma är nog den skönaste som finns, så det ska nog bli bra :-) Fårskinnsfällen på golvet är förresten en julklapp från oss till oss. Finaste skinnet hittade vi i Havängsboden i Kivik - love it!

Nu avslutar vi den här ledigheten med lite god mat (lammfilé och potatisgratäng med chevre och på det lite dessertrester i form av vit chokladpannacotta med passionsfrukt) och minsann ett glas vin också. Ska det va så ska det va! Å så massa tända ljus. 

Ha en skön söndagskväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar