lördag 7 januari 2012

Trettondagen och dagen efter

Äntligen - igår på Trettondagen blev det lite sol över Österlen. Första dagen på hela julhelgen men idag är det som vanligt igen, suck. Regn, regn, regn. Vi tog en långpromenad längs med havet på golfbanan igår eftermiddag och njöt av sol, blå himmel och blått hav.

Vi har haft mamma och pappa här nere i Casat och de har precis gett sig av hem till stan igen. Fixade en god tre-rätters igår med gåslever på toast med Sauterne-gelé, lammracks och potatisgratäng med chevre och rödvinssås och till dessert vit chokladpannacotta med passionsfrukt. Mums och mys!

Idag tog vi bilen och körde runt lite här nere. Först till Kivik och var inne en sväng på Stärkan, sen stannade vi till på Vilhelmsdals Gårdsbutik och köpte med oss goda ostar till kvällen, en sväng på Jeppssons i Hammenhög och slutligen blev det lunch med goda mackor och kaffe på Olof Viktors. Alltid lika mysigt där tycker jag.

Ikväll plockar vi fram de goda ostarna och surdegsbaguette från Olof Viktors och så något passande vin till det. Nu gäller det att ladda batterierna för nästa vecka då jobbet sätter igång med dunderfart igen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar