lördag 9 januari 2010

Baconbiffar med Dijonsenapssås



4 pers
150 gram bacon
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök
500 gram nötfärs
1 ägg
1 tsk salt, 1 krm vitpeppar

Dijonsenapssås
2 scharlottenlökar
3 1/2 dl vatten
1 1/2 msk kalvfond
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 msk Maizena
1 1/2 msk Dijonsenap
1/2 tsk salt, vitpeppar

Tärna och knaperstek bacon. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla i fem minuter.
Råriv löken. Arbeta samman färs, ströbröd, lök, ägg och kryddor. Blanda i bacon.
Forma fina biffar och stek på medelvärme cirka fem minuter per sida.

Hacka scharlottenlök och fräs snabbt. Tillsätt vatten, fond och grädde. Koka ihop cirka fem minuter. Red av med Maizena och tillsätt senap, salt och peppar.

Servera gärna med ugnsrostade rotfrukter.

Vintips
Till den här rätten passar ett fruktigt men ändå utvecklat vin. Kanske en Grenache. Såsen är så mild så de flesta röda viner bör passa till detta.
Själv drack vi en Robert Craig Blend, Bordeaux Blend. Mjukt och fruktigt.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar