fredag 22 januari 2010

Bokrecension: En shopaholic i New York

Titel: En shopaholic i New York
Författare: Sophie Kinsella

Detta är fortsättningen på En shopaholics bekännelser och boken tar vid där den andra slutade. Jag läste ju i fel ordning och slukade 3:an "En shopaholic säger ja" under julledigheten så jag var ju tvungen att ta mig an nummer två lite snabbt för att återställa ordningen...

Livet leker för Becky! Hon har en gullig pojkvän, ett nytt, bra jobb, har betalt av sina skulder och tagit kontroll över sina kreditkort. Nu kan hon motstå en rea och vet att hon inte blir lyckligare av att köpa en massa saker. Hon har ett rikt liv ändå minsann. Fast ibland måste man ju köpa ett par nya skor tillexempel, alltså, för ett speciellt tillfälle. Som när pojkvännen bjuder med en på en minisemester på landet. Faktum är, att då man kan behöva två par. Plus kanske en kofta. Eller en kjol. Hm, bäst att köpa båda. Nu när Becky har koll på sin ekonomi kan hon ju unna sig saker ibland.

Därför kan hon också unna sig lite shopping när hon och pojkvännen åker till New York för att undersöka möjligheten till att jobba på andra sidan atlanten. Här upptäcker Becky fenomenet outlets och med sina nya kreditkort i högsta hugg rustar hon sig för anställningsintervjuer med amerikanarna. Men saker och ting går inte alltid som man har tänkt sig…

Kommentar
Som sagt, detta är äkta chic-lit men väldigt underhållande och roligt. Full fart och högt tempo. Man rycks med av Beckys alla tokigheter och allt hon råkar ut för. Hon bjuder på sig själv, är mänsklig och sympatisk. Trots att hon är en ekonomisk katastrof kan man mycket väl känna igen sig ibland, man skrattar gott, skakar på huvudet och längtar efter de kommande böckerna i serien. Och ni som läser i rätt ordning: Nästa bok är grymt rolig.

Första meningen
Okej, ingen panik nu. Ingen panik. Det gäller ju bara att ta det lugnt, tänka förnuftigt och bestämma precis vad jag behöver ha med mig. Och sedan packa ner det i resväskan. Det borde inte vara så himla svårt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar