tisdag 15 mars 2011

Bilbestyr

Hej på er denna CHRISTOFFER-dag! Grattis, grattis fining! Har varit och hämtat lite prylar på posten som jag beställt till gästrummet. Ni ska snart få se hur fint det har blivit på den nya skänken och med tavelramar och superfina tavlor som kreativa sonen fixat!



Dagens är Odd Molly Loveley Knit, kjol BZR och stövlar Timberland. Och en liten lurvetussa i bakgrunden.

Måste berätta om helgens bilbestyrsäventyr... Lilla blå har stått lite ensam och ledsen i jobbgaraget ett bra tag nu. Det började med att det kom snö i november och sen hann vi inte sätta på vinterdäcken. Tiden gick och sen dog batteriet, luften gick ur däcken och den har de senaste månaderna endast stått och samlat damm. Har fått massor av syrliga kommentarer från kollegor men vi har varit så superstressade av jobb och inte haft en sekund över de senaste månaderna. I helgen var det i alla fall dags att ta tag i saken, vare sig vi ville eller inte.

Sagt och gjort. Vi började med att sätta på reservhjulet på det punkade däcket. Sen körde vi till Mekonomen och köpte ett nytt batteri. Dock visade det sig svårare än vi trott att byta så istället försökte vi starta med startkablar och döm om vår förvåning när faktiskt bilen gick igång. Glada i hågen körade vi sedan på reservdäcket till bensinmack för att pumpa övriga däck, vågade dock inte stanna utan motorn fick gå även när vi köpte korv och gick på toa...

Eftersom ett halvt ton damm låg på bilen tvättade vi av vad vi kunde och sen bestämde vi oss för att köra till en biltvätt. Och kan ni gissa vad som händer då precis när vi står där nere i ett garage och ska köra in i tvätten? Jodå, då dör bilen helt.. allt bara blinkade till och sen var den stendöd.

Anders fick gå och hämta den andra bilen, som tur var så var det inte långt, och så försökte vi starta igen med startkablar men denna gång ville bilen inte alls. Tvärdöd! Som räddare i nöden kommer plötsligt Johan och Martina förbi och ska lämna tillbaka iPod-högtalaren. Nya försök men utan succé. Vad gör man då? Måste försöka bogsera iväg eländet. Macken hade dock slut på bogserlinor så A fick åka iväg till annan mack och köpa lina. Sen montera linan (man lär sig mycket) och eftersom det var så trögt att styra och min arm håll på att göra mig galen fick Johan sitta och styra medan A körde sin bil och Martina och jag åkte i deras bil. Ställde skrutten utanför grindarna på Bilia.

Igår körde vi med detsamma på morgonen iväg till Bilia och som tur var hade de ett återbud så de skulle kunna ta sig an bilen under dagen. Jag var jätteorolig att det skulle bli en väldigt dyr historia men som tur var så visade det sig att det bara var batteriet som behövde bytas. Puh!

Lite otur dock att närmaste tid för besiktning var först den 5 maj och alla drive-ins är stängda. Får väl köra omkring i garaget lite så inte det här batteriet också laddar ur. Sådant här är det värsta jag vet. Bilar ska bara funka - hatar när de inte går som de ska.

Lite smågnäll från mig, ska sluta nu, det finns så mycket elände i världen dessa dagar så en liten bilskrutt är inte hela världen faktiskt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar