söndag 2 januari 2011

Nyåret 2010

God fortsättning alla kära! Nytt år och nya möjligheter. Hoppas året har börjat bra för er. Nyårsafton hade vi Helene och Ronnie på middag och vi hade en lugn, avslappnad och mysig kväll och natt.

Vi startade i vår egen lilla bar med champagne och krustader med löjrom och gåslever.

Kvällens meny:
Gratinerad hummer
Hjortstek med kapris, bacon, rödvinssky, jordärtskockspuré och haricots vertes
Apelsinchokladmousse med nötkrisp

Dagen till ära hade vi köpt stora fyrkantiga tallrikar från Pillivuit och det blev så SNYGGT med maten upplagd på dessa fat. Jättenöjd!

Kvällen gick så snabbt och innan vi hann blinka var det dags att spela Happy New Year, korka upp ännu en flaska bubbel, hämta glasen och ge sig ut i kylan och se på fyrverkerierna. På vägen tillbaka halkade A på isen och föll i gatan, flaskan och glaset höll, men det slutade med trasig tröja och ett stort fult sår på armbågen som fortfarande inte läkt ihop riktigt... Attans, som Edith brukar säga.

Våra gäster övernattade i vårt gästrum och på morgonen åt vi en stor frukost med massor av gott. Igår gjorde vi inte många knop, mesta tiden tillbringades i horisontellt läge precis som sig bör på nyårsdagen. Fortfarande lite småkrasslig men det börjar bli bättre. Fick chokladpraliner och Hänt Extra av Helene och det passade perfekt en dag som denna.

Har dessutom världens största chokladask från Peter Beijer som jag fick av mannen i nyårspresent (samt röda rosor och en cd - Cajsa-Stina "Sånger om oss" - romantiskt värre) så jag ska nog överleva den närmaste tiden.

Hjortsteken gjorde sig bra på nya tallrikarna
Redo för nyårsbjudning
Våra gäster med bubbel i glasen
Skål för värdparet 
Chokladmoussen var en riktig favorit
.. och på Helenes finger glimmar en ring....♥♥♥ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar